2007-07-29

USA - ostrov Santa Catalina

Ahoj,

mám za sebou poslední víkend v Americe. V sobotu byl v plánu výlet na ostrov Santa Catalina a v neděli potom dovádění na horských drahách v zábavním parku Six Flags.

Ostrov Santa Catalina leží asi 30 kilometrů západně od Los Angeles. Je to zdejší populární výletní místo. Dostat se tam dá letadlem, helikoptérou nebo lodí. Zvolili jsme loď. Náš katamaran nebyl žádný louda. Jeli jsme rychlostí až 60 km za hodinu. Chvílemi jsem měl strach, jestli to ubrzdíme. Kdybychom přejeli, tak dál už je jen Hawaii a pak až Japonsko. Po hodině cesty z nás byli větrem hodně ošlehaní námořníci.

Avalon, kde jsme přistáli, je malé turistické letovisko - pár malých pláží, hodně obchodů se suvenýry a ještě víc turistů. Za 20 minut jsme ho měli projitý. Martin s Honzou si půjčili kola, aby si trochu pošlapali po okolních kopcích. Já s Vláďou jsme se vypravili na šnorchlovací pláž. Vykoupali jsme se ve vodě plné chaluh. Brýle na potápění jsem neměl, ale ani ryby ani škeble tu stejně asi žádné nebyly. Celkově to bylo zklamání. Na dovolenou bych sem nejel. Je možné, že dál po břehu jsou lepší místa, ale Avalon není nic pro mě.
Navíc se tady ani není možné veřejně líbat. Stáli jsme s Honzou u zábradlí nad pláží a vedle nás se vášnivě líbal jeden pár. Po příchodu policistů toho museli v rámci udržení morálky nechat.

Po návratu do LA nám zbyl ještě čas na zastávku u parníku Queen Mary. Hezká lodička. Větší než Titanik. Hned vedle je ukotvena ruská ponorka. Bohužel jsme se netrefili do otevírací doby.

jirka


Náš cíl - Santa Catalina


Motory zažehnuty, letíme


Je to fofr



A jsme tu, a podle všeho nejsme jediní, kteří sem dorazili


S tímto fešákem jsme přiletěli


Vítejte v městečku Avalon


Tak tuhle plážičku tedy nikomu nezávidím


Neplavte daleko! Aha, ono to ani nejde.


A tohle je šnorchlovací plážička. Za mírný poplatek vám vysvětlí, jak si nasadit potápěčské brýle a koukat do vody. Nechal jsem si to ujít.



Sbohem Catalino. Asi už se nikdy neuvidíme.


Přístav San Pedro (mapa)


Cestou do hotelu okukujeme Queen Mary a ruskou ponorku. Už je pozdě, tak jen z venku.


Naše cesta na mapě

Žádné komentáře: