2007-07-24

USA - Universal Studios

Ahoj,

po sobotní výzkumné expedici jsme se v neděli vydali za zábavou. Navštívili jsme zábavní park filmového studia Universal (oficiální stránky). Šli jsme tam pouze s Martinem. Vláďa už tam byl a nechtělo se mu znovu dávat 61 dolarů za vstup.

Začali jsme prohlídkou ateliérů (Studio Tour / oficiální stránky), kde se natáčí filmy a televizní seriály. Mezi kulisami nás vozil vláček. Během projížďky na nás zaútočil King Kong a žralok z Čelistí. Prožili jsme zemětřesení v metru. Pro mě byl ovšem největším zážitkem průjezd ulicí Wisteria Lane. Mohl jsem z druhé strany obrazovky zamávat své Zoufalé manželce.

Následovalo přebíhání mezi atrakcemi. Po celém parku jsou umístěné tabule, které informují o době čekání u jednotlivých atrakcí. Vždy jsme vybrali atrakci s nejkratší dobou čekání a vydali se ji zdolat. Byl to dobrý systém výběru atrakce. Používalo ho hodně lidí. Umožňoval nám vychutnat si těšení se na nadcházející zážitek v dlouhé frontě. Podařilo se nám zdolat všechny atrakce až na jednu. Postupně jsme absolvovali:

Fear Factor Live! - jde o živou verzi televizního soutěžního pořadu o překonávání strachu. Ztráta času. Aby člověk vypil sklenici s rozmixovanou zapáchající rybou, červy a zkaženým mlékem, nemusí být odvážný ale čuně.

Terminator (T2 3-D: Battle Across Time) - kombinace 3D filmu a hraného představení. Živá Sarah Connor a její syn John kolem nás pobíhali a stříleli po robotech. Nakonec jsme vyhráli. Pokud tedy fandíte lidem. Bylo to ale o chlup.

Pomsta Mumie (Revenge of the Mummy) - projížďka nejrychlejší horskou dráhou. Vozík se velkou rychlostí rozjede tmou a zastaví těsně před stěnou, ze které začnou vylézat brouci jako ve filmu. Stačí trochu fouknout na nohy a člověk má pocit, že brouci lezou i po něm. Následuje rychlá cesta pozpátku. To je vše. Zklamání. Ještě, že tam byly alespoň ti brouci.

Jurský park (Jurassic Park: The Ride) - jízda po vodě mezi dinosaury. Ještěři vlevo, ještěři vpravo. A všichni plivou vodu. Na konci nás nachytal T Rex. Už už se nás chystal sežrat. Unikli jsme mu vodopádem. Po dojezdu jsem byl zepředu totálně promočený (pouze od vody! ). To tak bývá, když někdo ignoruje reklamní slogan atrakce "Ještě mokřejší než kdy jindy" a nekoupí si pončo za dolar.

Speciální efekty (Special Effects Stages) - zajímavé představení o tom, že film je jeden velký podvod.

Oheň (Backdraft) - požár v tovární hale pěkně zblízka. Doschlo nám tu mokré oblečení.

House of Horror - zámek hrůzy pro malé děti. Kdo jiný by se bál toho, že na něj vy tmě vyskočí Frankenstein.

Shrek 4D - 3D film. O čtvrté D se stará sedadlo. Oslík kýchne a člověku cákne do obličeje. Snad to byla voda. Při jízdě kočárem to s námi pěkně házelo. Duch nás při průletu kolem hlavy ofoukl. Bomba.

Vodní svět (Waterworld: A Live Sea War Spectacular) - vodní plocha se scénou ze stejnojmenného filmu a na ní akční představení s vodními skútry a kaskadéry padajícími do vody. Dokonce na té vodní ploše přistálo i docela velké letadlo. Zážitek.

A jedna atrakce navíc:
Metro (Los Angeles County Metro Rail) - projížďka městskou hromadnou dopravou. Začali jsme podzemí linkou, přesedli na pozemní a skončili nadzemní linkou. Za 5 dolarů a hodinu a tři čtvrtě nás metro dovezlo skoro až k hotelu.

Stálo to za to. Příští víkend tam ale znovu nepůjdu.

jirka



Ateliéry. Za chvíli nás tam zaveze vláček při Studio Tour. Stačí vystát frontu.


A už se vezeme ve vláčku. Kulisy pro westerny.


Tančící auta



Amity Island z filmu Čelisti





Wisteria Lane ze seriálu Zoufalé manželky


Kulisy pro film Grinch


Nezastavovat! Je tu Psycho.


Takhle to vypadá při letecké katastrofě ve filmu


Dojezd atrakce Jurský park



Představení Vodní svět

Žádné komentáře: