2007-07-29

USA - California ScienCenter

Ahoj,

v neděli jsme se chtěli pořádně povozit na extrémních horských dráhách a jako bonus si užít příjemnou hodinu a půl cesty autem tam a další čtyři hodiny zpátky, pokud by nás tedy nějaký taxík dovezl na metro. Rozhodli jsme se to ale všechno obětovat na oltář vědy. Navštívili jsme California ScienCenter.

Nejdříve jsme se pokochali leteckou a vesmírnou technikou. Mají tu vystaveny kosmické sondy, lunární modul, skafandry a spoustu dalších zajímavých věcí.

Vlastní centrum vědy není pojato jako klasické muzeum, kde se člověk jenom dívá na exponáty. Tady je možné si spoustu věcí osahat, vyzkoušet. Strávili jsme tu pět zajímavých hodin. Jako náhradu za horskou dráhu jsem tu zkusil jízdu na kole po laně. Málem jsem sice neprošel vstupním testem - váha menší než 210 liber (kolik že je libra?) - ale šlo mi to. Mohl bych se živit jako provazokolec. Moje vystoupení zapůsobilo tak, že se na to kolo už nikdo další neodvážil vlézt.

S hlavou plnou nových vědomostí jsme vyrazili do downtownu na mrakodrapy. Po delší době strávené mezi nízkými domky je to zvláštní pocit octnout se na normální ulici ohraničené vysokými domy. Co jiného říct k mrakodrapům: jsou vysoké a špatně se fotí. V downtownu toho jinak moc není. Na poslední fotce je vidět, že tu chcípl mlok.

jirka



Skutečný lunární modul Apollo 18 - nestihli ho vystřelit do kosmu


Skafandr používaný na měsíci a další vesmírné haraburdí


Fanoušky magnetické stavebnice Geomag tohle musí potěšit


Provazokolecký výstup


LA downtown


Chcípl tu mlok



Nedělní výlet na mapě

Žádné komentáře: